Pravno obvestilo

Osebni podatki

Varstvo osebnih podatkov 

Hranilnica se zavezuje spoštovati zasebnost obiskovalcev spletnega mesta in preko svojega spletnega mesta pridobljene podatke varovati z vso potrebno skrbnostjo ter v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov in internimi akti družbe.

S tem, ko obiskovalec vnese osebne podatke v vnosni obrazec na spletni strani z namenom povpraševanja po bančnem produktu ali storitvi oziroma po sklenitvi novega poslovnega razmerja s hranilnico, se šteje, da daje osebno privolitev, da hranilnica lahko tako pridobljene osebne podatke uporablja, zbira, shranjuje, vključuje v baze osebnih podatkov in jih računalniško obdeluje za potrebe izvajanja svoje zakonite dejavnosti in zlasti za pripravo zagotavljanja produkta ali storitve, za katere uporabnik s hranilnico stopa v stik in po kateri povprašuje ter drugih zakonskih obveznostih.

Hranilnica zagotavlja ustrezne tehnične in organizacijske postopke za varovanje osebnih podatkov. Hranilnica hrani osebne podatke v računalniški in listinski obliki. Podatki se hranijo in uporabljajo le toliko časa, kot je to potrebno za dosego namena, za katerega so bili pridobljeni, to je za pripravo ustrezne pogodbe in dokumentacije za odprtje transakcijskega računa fizične osebe. Skladno z veljavno zakonodajo, se podatki povezani s transakcijskimi računi hranijo še 10 let po zaprtju računa. V primeru, da obiskovalec ne pristopi k podpisu pogodbe in s tem ne odpre transakcijskega računa, se podatki obiskovalca hranijo še 1 leto. Po preteku tega obdobja se podatki obiskovalca izbrišejo iz evidenc hranilnice. Posredovane osebne podatke bodo obdelovali uslužbenci hranilnice v Republiki Sloveniji. Hramba vaših podatkov bo na varovani lokaciji hranilnice, prav tako v Republiki Sloveniji. Vaši osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam, razen če je to zakonska obveznost hranilnice.

V primeru, ko obiskovalec meni, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov, se lahko obrne na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na naslov dpo@delavska-hranilnica.si ali v pisni obliki na naš naslov: Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, za DPO, Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana. Pooblaščenec hranilnice za varstvo osebnih podatkov bo preučil vlogo in sodeloval z obiskovalcem, da bi rešili zadevo.

Kako Delavska hranilnica skrbi za varstvo osebnih podatkov si podrobneje preberite v Splošnih informacijah o varstvu osebnih podatkov .
 

Piškotki 

Spletno mesto Delavske hranilnice d.d. Ljubljana uporablja piškotke. Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. Piškotki ne zbirajo in ne vsebujejo osebnih podatkov in informacij, ki bi vas lahko identificirale. Je pa z njimi možno analizirati pomet na spletnem mestu, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu obiskovalcu preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti, možno pa jih je onemogočiti ali izbrisati tudi ročno v okviru nastavitev vašega brskalnika. Delavska hranilnica d.d. Ljubljana izjavlja, da lastnih piškotkov ne bo posredovala tretjim osebam. Več informacij o piškotkih najdete na spletni strani https://www.delavska-hranilnica.si/piskotki.


Omejitev odgovornosti

Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanju: hranilnica) si prizadeva za pravilne, popolne in tekoče podatke na svojem spletnem mestu, vendar ob tem opozarja, da so podatki na spletnem mestu zgolj informativne narave. Zaradi navedenega hranilnica ne prevzema odgovornosti za morebitne napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov, do katerih je morda prišlo zaradi napak pri vnosu, časovnih neusklajenosti ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Hranilnica si pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja vsebin na spletnem mestu na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino na spletnem mestu uporabljajo na lastno o odgovornost.

Pomen izrazov

•  Obiskovalec je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto, ne glede na to, ali preko spletnega mesta hranilnici posreduje svoje osebne podatke ali ne. ; 

•  Osebni podatek je podatek, ki se nanaša na posameznika, ki je fizična oseba.; 

•  Spletno mesto je več spletnih strani, ki oblikujejo spletišče. Na spletu ga predstavlja domena, spletni naslovwww.delavska-hranilnica.si in poddomene. Lastnik tega spletnega mesta je Delavska hranilnica d.d. Ljubljana. ; 

•  Spletna stran je v računalništvu dokument z nadbesedilom, ki ga prikaže brskalnik. Na spletni strani so lahko različne vsebine: besedilo, slike, povezave, zvočni in video posnetki, programi.; 

•  Upravljavec osebnih podatkov je Delavska hranilnica d.d. Ljubljana.; 

•  Vnosni obrazec je obrazec, ki se nahaja na spletni strani in v katerega obiskovalec vnese svoje osebne in druge zahtevane podatke ter jih s klikom na potrditveni gumb posreduje prejemniku, to je lastniku spletnega mesta.; 

•  Zbirka osebnih podatkov je strukturiran niz osebnih podatkov, ki omogoči določljivost posameznika.


V Ljubljani, 4. 5. 2018